Recepti

Recepti

Vitanova torta

Sastojci:

Podloga:

  • 300g mlevenog Vitanova keksa,
  • 50g soka od narandže,
  • 100g šećera u prahu,
  • 100g otopljenog putera i 

50g Pionir extra džema voćni mix (može i jagoda ili kupina po ukusu).

Kore:

  • 10 jaja,
  • 100g ulja,
  • 100g vode,
  • 30g kakao,
  • 150g šećera,
  • 125g šećera u prahu,
  • 100g brašna

 

Fil:

 

Ganaš preliv:

Način rada: 

 

Kore: prokuvati vodu i ulje, dodati kakao, sve dobro promešati i ostaviti da se masa prohladi. Žumanca umutiti penasto sa šećerom u prahu. Belanca umutiti sa šećerom u čvrst šam. Sjediniti belanca i žumanca, pa dobijenoj masi dodati brašno lagano mešajući, a potom i masu od ulja, vode i kakaa. Sve dobro sjediniti.
Dobijenu masu rasporediti na četiri okrugle kore prečnika 30cm. Peći u zagrejanoj pećnici na 180oC, 8-10 minuta. Kad su gotove kore, ohladiti.

 

Fil: mleko, polovinu šećera i vanil šećer prokuvati. Žumanca, ostatak šećera i gustin pomešati u glatku masu, sipati prokuvano mleko i izmešati da se sjedini. Dobijenu smesu vratiti na vatru i kuvati još 5 minuta, na umerenoj temperaturi. Dobijeni krem prekriti folijom po površini i ostaviti da se u potpunosti ohladi. Puter penasto umutiti. Umutiti ohlađeni krem i dodati mu umućeni puter, sve dobro sjediniti.
Krem podeliti na tri dela, u jedan deo dodati 100g izmrvljenog Vitanova keksa, a u druga dva istopljenu crnu Pionir čokoladu. Ostatak Vitanova keksa upotrebiti za ukrašavanje torte.

 

Pripremiti okrugli kalup za tortu, prečnika 28cm. Sve sastojke za podlogu, osim ekstra džema, sjediniti zajedno i dobijenu masu rasporediti na dno kalupa. Dobijenu podlogu premazati Pionir extra džemom.
Na podlogu staviti prvu koru, pa na nju rasporediti pola krema od čokolade, potom staviti drugu koru, pa rasporediti krem sa Vitanova keksom, staviti treću koru, rasporediti na nju ostatak krema od čokolade i ostaviti malo krema da premažete poslednju koru.
Tortu dobro ohladiti pa izvaditi je iz kalupa. U međuvremenu pripremiti

ganaš: prokuvati pavlaku i u nju dodati Pionir crnu čokoladu. Malo prohladiti preliv, pa potom glazirati celu tortu.
Tortu ukrasiti celim Vitanova keksom i svežim šumskim voćem po želji.
Prijatno!

 
Još jedna grupa proizvoda koja čuva tradiciju i kvalitet kompanije Pionir...
 
 
Pionir je poznat po mnogim brendovima sa dugom tradicijom...
 
Potrebno: Fil:   1 l mleka 140 g gustina (7 punih kašika) 7-8 kašika šećera 125 g maslaca 100 g Pionir čokolade za jelo i kuvanje 50 g mlevenih pečenih lešnika 100 g bele čokolade 200...
Briga o svim imputima koje čine finalni proizvod, predstavlja imperativ kompanije Pionir. Pažljivi odabir svih sastojaka kao i dugogodišnja saradnja sa dobavljačima najkvalitetnijih sirovina, garantuju...
Sastojci Biskvit:   100 g brašna 40 g kakaoa 2 kašičice praška za pecivo 1 kašičica soli 6 jaja 150...
Sastojci:   300 gr Pionir mlevenog keksa 70 gr margarina 3 pune kašike šećera 1 čaša vode Bonno premium krem 150...
1. Kajsija bombe   Sastojci:   100 g mlevenih oraha 150 g  Pionir mlevenog keksa 4 kašike pekmeza od kajsija 1 kašika...