Vesti

Vesti

2. oktobar 2022.

Junaci Gvozdenog puka

Sportskim danom pod nazivom „Junaci Gvozdenog puka“, u Prokuplju je 02.10.2022. počeo program obeležavanja centralne državne manifestacije čiji je pokrovitelj Republika Srbija, a koja se održava povodom obeležavanja 110. godina od mobilizacije Drugog pešadijskog puka „Knjaz Mihailo“, čuvenog Gvozdenog puka.

 
Ova manifestacija održana je u negovanju istorijskog sećanja na junake koji su nesebično jurišali za oslobođenje i odbranu svoje Srbije od 1912. do 1918. godine.

 
U spomen parku „Gvozdeni puk“ veliki broj učenika prokupačkih osnovnih i srednjih škola uzeo je učešće u sportskim takmičenjima i tako dalo veliki doprinos ovoj manifestaciji. Više od 50 planinara učestvovalo je na planinarskom pohodu na Vidojevicu „Putevima Gvozdenog puka“. 3. oktobra u 11 sati održan je I kviz znanja iz istorije u Domu kulture u kojem je učestvovalo 16 osnovnih i srednjih škola iz Topličkog okruga.


Pehare najboljima na sportskim borilištima uručili su članovi Organizacionog odbora za obeležavanje 110. godina od mobilizacije Gvozdenog puka, Nebojša Radenković i Darko Žarić.

 
Grad Prokuplje je svim školama u znak zahvalnosti za učešće u sportskom nadmetanju poklonio fudbalske lopte, a kompanija Pionir-Hissar svojim proizvodima zasladila je ovaj sportski dan.

Podelite sa prijateljima:
 
Poznati Pionirovi brendovi Medeno srce , Galeb , Negro , Lešnik...
Pionir je nastupio na 27. Međunarodnom privrednom sajmu u Tirani, Albanija,...
Tokom Dana zaljubljenih održali smo promocije Medenog srca. Svi posetioci...
Ponuda novogodišnjih paketića! X