Vesti

Vesti

7. jun 2021. , Subotica

Humanitarna akcija za Milana

Na humanitarnom turniru u Starom Žedniku za lečenje Milana Bjelića prikupljeno je nešto više od 100 hiljada dinara. Akciju su organizovali nastavnici za svog nekadašnjeg kolegu, odnosno za borbu njegovog sina.
Na stadionu FK “Žednik” u Starom Žedniku u subotu, 5. juna, održan je humanitarni turnir sa ciljem prikupljanja pomoći za dvanaestogodišnjeg Milana Bijelića.

- Milan je sin Aleksandra Bijelića, nastavnika engleskog, koji je nekoliko godina radio u našem kolektivu. Dve naše srednjoškolke, Vesna Gabrić i Milica Vlašić, obratile su se školi sa idejom da se na ovaj način pomogne prikupljanju novca koji je ovoj porodici potreban za dijagnostiku i lečenje bolesti u inostranstvu. Škola je podržala svoje bivše đake, to je učinio i lokalni fudbalski klub i mesna zajednica. Pokošen je teren, sređene tribine, organizovane ekipe - predočava Branka Trifunović, nastavnica srpskog jezika u OŠ "Pionir" u Starom Žedniku, deo organizacije humanitarnog turnira.

Turniru je prisustvovala cela porodica Bijelić koja u ovom trenutku igra utakmicu svog života. Iz Žednika su otišli dirnuti, ne nalazeći dovoljne reči zahvalnosti. Prikupljeno je ukupno 103.390 dinara

- Deo dobrovoljnih priloga koji su se prikupljali prikupljen je na samom terenu, deo je prikupio kolektiv škole, a novčane donacije su dali i naši Nebojša Radnić, Petar Anitić i Alen Kopunović na koje smo naročito ponosni - priča nam Branka Tifunović. - Zahvaljujemo se i kolektivu škole “Bosa Milićević” iz Novog Žednika, koji je takođe prikupio deo pomoći. Uz Milicu i Vesnu, sve su učinile lepšim i svečanijim i Nena Pećanac i Anamarija Dožai svoju dobru volju, veštinu i vreme dale za pripremu kolača. Ovog junskog prepodneva bili su to najlepši kolači na celom svetu! Za logistiku i organizaciju najznačajniji su nam bili Mladen Rankov i Dako Damjanović, nastavnik fizičkog vaspitanja. Posebnu zahvalnost za pomoć u organiciji dugujemo privrednim uzorima našeg kraja koji su pokazali kako se sarađuje lako i na obostrano zadovoljstvo i održali lekciju iz ljudskosti i lokalpatriotizma - fabrici "Pionir" i Rotografici.
Zadovoljni učinjenim, dobrim delom, pomoći od srca, uvereni na putu Milanovog, organizatori su poželi dečaku i njegovim roditeljima da istraju u borbi za ozdravljanje.

- Želimo ti sreću, Milane! I da se sledeći put vidimo nekim lepšim povodom. Neka te na putu ozdravljenja prati duh, dobrota i plemenitost dece iz Starog Žednika. Ta su deca srce ravnice. Ono pitomo i blago, ali istrajno i nepobedivo - prenela nam je Branka Trifunović poruku svih onih koji su i te subote bili za Milana.
Porodica Bijelić se zahvalila na divnom gestu i humanitarnoj akciji koju su priredili za njihovog Milana. Iako su pre desetak dana prikupljena neophodna sredstva koja će omogućiti dečakovim roditeljima da zakažu dalje lečenje u inostranstvu, novac iz Starog Žednika će svakako biti značajan jer tu su i drugi troškovi koji prate Milanov put do izlečenja.

Dijagnozu Milanove bolesti, kao i kako možete pomoći, pročitajte na sajtu fondacije "Budi human".
Tekst preuzet sa www.subotica.com

Podelite sa prijateljima:
 
Poznati Pionirovi brendovi Medeno srce , Galeb , Negro , Lešnik...
Pionir je nastupio na 27. Međunarodnom privrednom sajmu u Tirani, Albanija,...
Tokom Dana zaljubljenih održali smo promocije Medenog srca. Svi posetioci...